Megközelítés

LHTL VFR / FREQ – 127.560MHz

LHTL DESIGNATIONS

A repülőtérre érkező és a repülőtérről induló légijárművek közlekedési szabályai:

!!!FIGYELEM !!!

32/14 es pályák esetén pályatengelyben Ráckevei (Soroksári) – Duna-t („Kis-Duna”) 1500 feet alatt keresztezni TILOS! (Üdülőövezet)

Egyenesből történő megközelítések:

A 32-es pályára egyenesből történő leszállási szándékot a repülőgép vezetőnek pályatengelyen – légkésőbb- az 51. út keresztezése előtt (3 NM, 5,5 km) jeleznie kell a TÖKÖL RÁDIÓ -nak. Ez a „távoli 4.” vagy a „hosszú final” kezdete. Fel kell készülnie arra, hogy a forgalmi körön lévő légijármű elsőbbsége miatt várakozó kört kell repülnie, melynek iránya jobb fordulós legyen. A magassága olyan legyen (a Kis-Duna minimális átrepülési magassága 1500’ – üdülőövezet -), hogy Szigethalom település fölött minimális hajtómű-teljesítményt használva folytassa a megközelítést.

A 14 pályairány szerinti megközelítéskor a pályatengelyen – legkésőbb - 3NM/5,5 km távolságban kell bejelentkeznie az érkező légijárműnek a TÖKÖL RÁDIÓ -nak. Ez a „távoli 4.” vagy a „hosszú final” kezdete. (7. sz főút - vasút kereszteződés). Fel kell készülnie arra, hogy a forgalmi körön lévő légijármű elsőbbsége miatt várakozó kört kell repülnie, melynek iránya bal fordulós legyen.

Érkező légijárművek:

A REPÜLŐTÉR-re érkező légijárműveknek a forgalmi körre kell besorolni a forgalmi körökre történő besorolás szabályai szerint.

32-es pálya esetén a DUNAMO, BALUX pontok irányából közelítő légijárművek csatlakozhatnak a 32-es végső egyenesére úgy, hogy Szigetszentmiklós és Szigethalom települések felett a lehető legkisebb hajtómű-teljesítménnyel és min. 1200 feet magasságon hajtsák végre a végső egyenesre történő fordulót.

14-es pálya esetén a PUSTA, Budaörs, DUNAMO felől közelítő légijárművek csatlakozhatnak a 14-es 4. fordulójára min. 1100 feet-en.

Induló légijárművek: (FLIGHTPLAN leadása kívánatos)

32- es pálya esetén az első fordulóból lehet kisorolni, ha az útvonal iránya DUNAMO Tököl nem nyilvános le – és felszállóhely használatának rendje 2021. január 1.-től 10 / 19b (kb. 700) és PUSTA ( kb. 2300 ) között van. Figyelem LH-R6!! A forduló kezdésének min.
magassága 1100 feet.
A második fordulóból kell kisorolnia a 2300 és 1400 közé tartozó útvonalirányokra induló légijárműveknek. Figyelem LH-R6! A forgalmi kör minimális elhagyási magassága 1500 feet.
A harmadik vagy negyedik fordulóból történő kisorolás esetén a kör elhagyását 1500 feet-en kell végrehajtani.

14-es pálya esetén egyenesből el lehet hagyni a forgalmi kört DUNAMO kirepülési szektorban úgy, hogy a forduló megkezdése előtt el kell érni az 1400 feet-es magasságot.
Más kirepülési útvonal esetén a forgalmi körről - az aktuális fordulót hegyes szögben elhagyva - kell kisorolni.

A pont fölül kezdett útvonal kirepülési magassága 2000 feet. Ezt a magasságot a forgalmi körön kell folyamatos emelkedéssel elérni.

   
Partnereink


AeroPS


Besenyei Péter


Magyar Pilóta Akadémia


Őcsényi Repülőklub LHOY


FKSE - Szekszárd